Konkursiątko, czyli zgadnij ile pocztówek z zagranicy jest w mojej kolekcji ;)

Sto pomysłów na minutę. To zdanie idealnie określa stan, w jakim ostatnio się znajduję. Ciągle przychodzą mi do głowy nowe rozwiązania. Jedne gorsze, drugie lepsze. Jedne bardziej realne, a drugie wręcz przeciwnie. Takie, które wymagają tylko mojego samozaparcia, ale i takie, do których realizacji będzie mi potrzebna pomoc innych osób. Cześć z nich związana jest z pocztówkami, inne z blogiem, a pozostałe (ich zdecydowanie jest najwięcej) z moim prywatnym życiem. No cóż, koniec studiów zbliża się coraz szybciej, więc głowę zaprząta znane większości osób na świecie: "Co dalej?". Zawsze jest co najmniej kilka możliwości, a ja właśnie z nimi mam problem, bo chyba jest ich zbyt wiele... Muszę zacząć od tych mniejszych spraw, które czekają w kolejce do realizacji w najbliższych dniach/miesiącach. Myślę, że od przyszłego tygodnia będę miała nieco wolnego czasu na nadgonienie zaległości i ogarnięcie bieżących spraw. To tyle tytułem długiego wstępu. 

Na dziś przygotowałam dla Was konkurs. To pierwsze tego typu wyzwanie przede mną, więc wszelkie niedociągnięcia - mam nadzieję - zostaną mi wybaczone ;) Wypadałoby, abym napisała coś więcej na ten temat.

"Konkursiątko" - baner

Konkurs ma nieco dziwną nazwę "Konkursiątko" ;)

Po pierwsze - kto może się zgłosić?
Każdy, kto jest publicznym obserwatorem http://kingway007.blogspot.com/ i udostępni powyższy baner na swoim blogu lub na FB.

Po drugie - do kiedy mogę się zgłosić?
Zgłoszenia przyjmuję do 31 stycznia 2015 roku (włącznie).

Po trzecie - kiedy zostaną ogłoszone wyniki?
Wyniki konkursu, czyli uroczyste ogłoszenie zwycięzcy nastąpi w ciągu tygodnia od zakończenia zgłoszeń, czyli do 7 - 8 lutego 2015 roku.

Po czwarte - kto wygrywa?
Osoba, która udzieli odpowiedzi będącej najbliżej odpowiedzi prawidłowej lub będzie odpowiedzią prawidłową. W przypadku dwóch takich samych odpowiedzi liczy się kolejność zgłoszeń.

Po piąte - co można wygrać?
Oto lista nagród:
* 10 pocztówek - od zwycięzcy zależy, czy mają one zostać wypisane, czy nie
* zestaw papeterii 
* taśma dekoracyjna
* naklejki (motylki)
* naklejki priorytet ze sklepu http://www.postallove.pl/ (11 rodzajów po 3 sztuki, czyli 33 naklejki)

Po szóste - jakie jest zadanie konkursowe?
Pozostaw pod postem konkursowym komentarz, w którym podasz odpowiedź na poniższe pytanie:

Ile pocztówek liczy moja kolekcja z zagranicy*?  :)

* stan na 15.01.2015 r.

Dodam, że mam tutaj na myśl wszystkie kartki, które posiadam, czyli zarówno offy, te pochodzące od znajomych czy z wymian, a także te z antykwariatów, czy kupione podczas podróży. Także możecie strzelać! 

Po siódme - co umieścić w komentarzu oprócz odpowiedzi na pytanie konkursowe?
Pozostaw komentarz o treści:

Obserwuję jako: (podaj nazwę)
Umieściłam/em baner na blogu/FB: (podaj link)
Odpowiedź: (wpisz liczbę)

Jeśli pamiętacie, jednym z moich postanowień noworocznych TU było policzenie pocztówek, które są w moich rękach. Możecie się domyślić, że właśnie niedawno skończyłam je liczyć i stąd pomysł na taki a nie inny post! ;)

Zachęcam do strzałów w ciemno!
Powodzenia! :)

17 komentarzy:

  1. Obserwuję jako: Marta Święch
    Umieściłam/em baner na blogu/FB: http://pocztowkaoknemnaswiat.blogspot.com/
    Odpowiedź: 250
    Kompletnie strzelam XD

    OdpowiedzUsuń
  2. dziękuję za zgłoszenie do rozdawajki:)

    I ja się zgłaszam do Twojego Konkursiątka :D
    Obserwuję jako werciarad
    Umieściłam/em baner na blogu http://widokowkiweroniki.blogspot.com/
    Odpowiedź: 146

    OdpowiedzUsuń
  3. Obserwuję jako: Marika Rosińska
    Umieściłam link na FB: https://www.facebook.com/mariaaa.bombelkowa
    Odpowiedź: 135 :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Obserwuję jako: Filolog
    Umieściłam/em baner na blogu: http://polskiewidokowki.blogspot.com
    Odpowiedź: 155

    Ps. Szalejesz z tymi nagrodami:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Obserwuję jako: rzaba
    Umieściłam baner na blogu: http://snail-mailing.blogspot.com/
    Odpowiedź: może 299?

    OdpowiedzUsuń
  6. Obserwuję jako: Edi
    Umieściłam/em baner na blogu/FB: http://edi-pocztowki.blogspot.com/
    Odpowiedź: 138

    OdpowiedzUsuń
  7. Obserwuję jako: Lenka ^^
    Umieściłam/em baner na blogu/FB: http://swiatpocztoweklenki.blogspot.com/
    Odpowiedź: 522 i życzę Ci wiele więcej ! :D

    OdpowiedzUsuń
  8. Obserwuję jako Ja Optymistyczna
    Umieściłam baner na blogu: http://optimisticpostcrosser.blogspot.com/
    Odpowiedź: 150
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  9. Obserwuję jako: Sandi Cullen
    Umieściłam/em baner na blogu: http://palcempomapiee.blogspot.com/
    Odpowiedź: 200

    Gorąco pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Obserwuję jako Sawatka
    Odpowiedź: 160
    Zaraz baner umieszczam na blogu!
    Miłego weekendu!

    OdpowiedzUsuń
  11. Obserwuję jako: shire
    Umieściłam/em baner na blogu/FB: http://madeinmyhand.blogspot.com/
    Odpowiedź: 215 ;>

    OdpowiedzUsuń
  12. obserwuję jako: Baskuul
    Odpowiedź: 92
    Umieściłam baner na FB: https://www.facebook.com/basiencja

    OdpowiedzUsuń
  13. Obserwuje jako : Paula Nowak
    Banerek za chwilkę go wstawię
    Odpowiedz : 230

    OdpowiedzUsuń
  14. Obserwuję jako: dorota wysocka
    Umieściłam/em baner na blogu/FB: https://www.facebook.com/dorota.wysocka.568/posts/800777419958834?pnref=story
    Odpowiedź: 173

    OdpowiedzUsuń
  15. Obserwuję jako: Aoi Akuma
    Umieściłam baner na blogu: http://oczami-kurdupelka.blogspot.com/
    Odpowiedź: 180

    OdpowiedzUsuń
  16. Obserwuję jako: zapiecek.art13
    Umiesciłam baner na blogu: http://zkubkiemkawy13.blogspot.com/
    Odpowiedź: 119

    OdpowiedzUsuń

Droga Czytelniczko/Drogi Czytelniku!

Jeśli tylko chcesz, możesz pozostawić na blogu ślad po swojej wizycie. Prywatne wiadomości bądź komentarze są jak najbardziej na miejscu :)

Jeśli jesteś tutaj po raz pierwszy, to nie zapomnij o podzieleniu się ze mną linkiem do swojego miejsca w sieci, tak abym i ja mogła zajrzeć do Ciebie.

* komentarze obraźliwe lub niezwiązane z treścią bloga, będą usuwane

Dziękuję serdecznie za odwiedziny :)

INSTAGRAM